Tilflyttere kan gøre det samme som borgere, men I kan gøre lidt andet også

 

“Sælge” området til familie, venner m.fl. – I virker troværdige, fordi I selv har oplevet det

Opfordre alle til at invitere nye på kaffe, vin eller lign – fortæl om jeres egen modtagelse

Vær med til at tale området om

Vær et spejl – og hjælpe de fastboende til at se, hvilke herligheder her er, ikke mindst hvad er det særlige ved “folkesjælen” og egnen. Efterhånden tager vi tingene som en selvfølge, derfor godt at blive mindet om det – få det spejlet.

I kunne lave jer en “Undringsbog”   – eller bare en privat fil, hvor I skriver alt det ned, der undrer jer, og som I lægger mærke til – både godt og skidt – men lad være med at dømme, bare beskriv, hvad I lægger mærke til.

Når I først er blevet mere integreret, så ser I ikke længere det, som der undrede jer eller gjorde jer glade og stolte over. Men det kan være vigtig viden til lokalområdet – der er ind imellem brug for friske øjne, der ser på tingene.

Det gode råd er: lad være med at dømme, lad være med at spille klog, men lyt og hør, om andre også oplever det på samme måde, som du har gjort. Vi er ude i det følsomme, men vigtige område!

 

Møde op til arrangementer – melde sig ind i foreninger

 Lave nye ”klubber”

  • Maling / kunst
  • Strikke / håndarbejde

 

Arrangere fællesspisning / madklub 

  • Hvor mange
  • Hvor

En historie fra det virkelige liv.

Som tilflytter opdager man hurtigt om der er fællesskab, og det var der slet ikke her. Vi havde sørget for at få hilst på alle naboerne, og givet os tid til at få en snak, også spurgt om hjælp til noget ”ufarligt” og opdagede, at vores naboer havde nogle fantasier om, hvordan de andre var.

En dag ringede en fritidsfisker, som vi kender: Han havde været usandsynlig heldig, og fået så mange flotte rødspætter. Jeg tog dem alle – gik rundt til naboerne og spurgte om de ville være med til at spise rødspætter samme aften, en lavede persillesovsen, en anden påtog sig at koge kartoflerne, en tredje lovede at sørge for kaffe og kage, og en fjerde lagde hus til. Alle medbragte deres egen drikkelse.

Det blev starten på et helt suverænt naboskab – og jeg må lige fortælle, at de andre havde boet der 3 – 27 år, med kun et høfligt Dav.

Om tilflyttermøde:

  • Mere konkret præsentation af foreninger (på papir)
  • Målrette mødet til dem, der kommer
    • Spørge ved tilmelding
    • Eller lave en præsentationsrunde

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.