Jeg har hadet at gå til reception!
At komme til en konference / seminar, hvor jeg ikke kendte nogen.
Følte mig som en tumpe med et lysende, ja nærmest blinkende skilt i panden, at her stod én, der var udenfor, og der sikket ikke kunne finde ud af noget som helst.
Hvis der kom én jeg kendte, så kan det nok være, at jeg hægtede mig på.
Satte mig selvfølgelig altid ved siden af nogen, som jeg kendte, og i det hele taget holdt mig tæt til dem i pauser.
Ja, jeg kunne finde på at melde mig til en workshop, som jeg ikke var særligt interesseret i – bare for at føle mig tryg ved at være sammen med nogen, som jeg kendte lidt.
Det er rigtigt, at sådan har jeg haft det – spørg mine tidligere kolleger, og de vil storgrinende berette om, hvordan jeg kunne gå og brokke mig en hel formiddag, fordi jeg skulle til reception om eftermiddagen.
Der er flere, der har det som jeg havde, men det kan læres, især når motivationen er, at den mest effektive måde at få viden, sparring, hjælp er igennem netværk.
Derfor handler dette nyhedsbrev om At netværke i større forsamlinger
Til orientering:
Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter?
Der er 13 pladser tilbage på seminar den 24. november, hvis du vil have en af de sidste pladser https://www.landliv.dk/tilmelding/
Landdistriktspuljen er meldt ud – se http://www.mbbl.dk/nyheder/nyhed/landdistriktspuljen-stoetter-nu-ogsaa-turisme
Netværk – vedligeholde og skabe nye kontakter
1. Medbring visitkort eller små lapper med dit navn. lokalområde, mailadresse – det kan også være en folder om noget interessant fra dit område, hvor du skriver dit navn og mail på.
2. Der skal både være tid til at få talt med nogle af dem, som man kender:
– de, som man kender godt og ser tit behøver nok ikke så meget opmærksom på f.eks. Landlivs seminar
– de, som man kender mere overfladisk, hvor det kan være vigtigt at få vekslet et par ord, og på den måde få en føling med, hvad de er optaget af nu, og hvad der sker i deres lokalområde.
Og så skulle man også helst komme hjem med mindst 3 nye kontakter: det kan være personer, der siger noget i løbet af dagen, der viser, at de arbejder med noget, som også I har fokus på i jeres lokalområde eller har noget viden eller ….
Eller nogen, som man bare falder i snak med.
Det er absolut ikke bare pjat, at der findes dyre kurser i Small-Talk, for det er vi mange, der har brug for at lære: men på Landlivs seminar er det let, for her kan man altid spørge til, hvordan dagens emne interesser, eller hvad har I gang i i jeres lokalområde / organisation.
3. Sæt dig ved siden af nogen, som du ikke kender – og præsenter dig, og lyt og spørg til, hvad sidemanden er kommet for
4. Hvis I har noget, som I gerne vil bruge hinanden til, så aftal, hvem der “har bolden” – ellers går man tit og venter på den anden tager kontakt, og hverdagen har jo den evne, at den tit overhaler det, som vi har lyst til
5.Netværksvæg
Det er der ikke alle steder, hvor man kommer frem, men det bliver der på Landlivs seminar
Lav et opslag op om, hvad du gerne vil have mere viden om / udveksle erfaringer / …
for eks:
– Multifunktionshuse – er der nogen, der ved noget om, hvor man kan søge? gode ideer til indretning? praktiske erfaringer med at organisere brugen osv? – skriv navn, lokalområde og mail
– Mikrovirksomheder på landet – er du ved eller har startet en lille virksomhed, og vil gerne drøfte, hvordan mit lokalområde og jeg kan få glæde af hinanden? Hvordan bliver man synlig lokalt?
– Hvordan byder I tilfyttere velkommen?
ja, mulighederne er mangfoldige
Hvis du er interesseret i emnet, så skriv dit navn, lokalområde og mail på opslaget.
Før kaffepausen præsenterer I, der har lavet et opslag ULTRAKORT, hvad I gerne vil, og hvor I står i kaffepausen, så de andre kan finde frem til dig. Mens kaffen og kagen indtages aftaler I, hvem der tager kontakt og på hvilken måde. (må lige sige at Landliv ikke har mulighed for at facilitere arbejdet).
6. Nyd at være tilstede!
I må meget gerne kommentere / forbedre / udfordre dette nyhedsbrev. Det kan enten ske her eller på Facebook Landliv As
og så skal jeg se at få lært, hvordan jeg laver Nyhedsbrevet lidt bredere, få mere styr på typografien , men det kommer – små skridt.
14.11.12 Mona