Centraliseringen skævvrider DK

 

Hvor vi ikke kan gøre så meget ved urbaniseringen, så kan vi gøre noget ved centraliseringen!

Det er en politisk beslutning, hvorvidt størstedelen af de statslige arbejdspladser skal ligge indenfor Valby Bakke.

Det er et stort problem, at provinsen skal betale for de mange offentlige arbejdspladser, der er placeret i København. Der er ingen sund fornuft i denne centralisering og slet ikke i dag, hvor vi alle arbejder så meget vis nettet, kan holde møder, hvor vi sidder på hver sin side af kloden og kan se hinanden – så kan man også holde møder siddende i Hobro og i København.

Jobgevinst for landsdelen e, hvis ansatte i staten og offentlige selskaber var ligeligt fordelt efter befolkningens størrelse
Jobgevinst for landsdelene, hvis ansatte i staten og offentlige selskaber var ligeligt fordelt efter befolkningens størrelse

 

Graferne taler sit tydelige sprog – hvor Region Sjælland mangler over 12.000 af disse jobs (Den blå farve er direkte antal, den røde de afledte effekter – Kilde “Udkantsmyten” Kaare Dybvad side 119).

Centraliseringen har været voldsom i de sidste 10 år, hvor begrundelserne for at gøre det i den grad er mindsket.

Problemet er ikke alene, at provinsen skal aflevere 19,4 mia om året (efter at  den kommunale udligningsordning er fratrukket)  til Københavns området!!

men også at de akademiske arbejdspladser og HK arbejdspladserne mangler i provinsen. Vi hører ofte problemet om familier, der gerne vil flytte til, men det er kun den ene, der kan finde arbejde. Selvom vi har mange, der kan skrive ansøgninger og lave beregninger i provinsen, så ville vi gerne have nogle flere, der kunne være med til at understøtte den lokale udvikling.

DK er et meget lille land med korte afstande – er der nogle fornuftige begrundelser for at de statslige arbejdspladser skal klumpes sammen i København?

Vi oplever den ene gang efter den anden, at denne sammenklumpen også betyder, at man har en fælles virkelighed, og ikke forstår ret meget af virkeligheden i provinsen. Vi har brug for de statslige arbejdspladser er placeret rundt i DK, så de har en mulighed for at få et nuanceret syn på hele DK.

Vi skal stille krav om nogle grundlæggende rammevilkår – og her er der i mit sind ingen tvivl:

-stop centraliseringen af de offentlige arbejdspladser

Der er brug for at få sat landdistrikterne på som valgtema, derfor mød op, få en en dialog med folketingskandidaterne.

 

I kan også bakke op ved at støtte denne underskriftsindsamling
http://www.skrivunder.net/et_helt_danmark_i_balance

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.