Hvis du er interesseret i at blive lokal ambassadør, så kontakt din lokale tovholder:

Bårse-Beldringe lokalråd: Erik Vagn Hansen                      erik@gishale.dk                              tlf.:5534 4420
Lundby Lokalråd: Sten K Nielsen                                               ibsvej43@nielsen.mail.dk          tlf.: 5576 7217
Vestmøn Lokalråd: Eva Vestergaard                                       eva@skyttestoen.dk                     tlf.: 2547 5099
Den lokale ambassadør har til opgave at fortælle potentielle tilflyttere om,
  • Hvordan det er at bo i dette lokalområde, hvad der er af muligheder, men også forberede folk på det, som ikke er så lyserødt. Det viser sig at mange flytter indenfor de første par år, fordi stedet ikke lever op til forventningerne.
  • Hvad lokalområdet og egnen har af muligheder
Derudover kan de lokale ambassadører være tilflytternes kontaktperson, eller finde en sådan, der kan hjælpe folk med at flytte til. Vigtigheden af at blive budt velkommen og  godt modtaget kan ikke understreges nok – men det er forskelligt, hvad der opleves som en god modtagelse.
Undersøgelser fra Statens Byggeforskningsforskningsinstitut 2010 viser, at 15-20 % af beboerne i landdistrikterne overvejer at flytte, og heraf er der mange, der ikke synes, at de kan falde til og de oplever ikke at naboer eller andre har gjort noget for at hjælpe dem til at blive integreret.
Link til rapporten: Tilflyttere til yderområder: forandring, integration og strategier
Der vil blive etableret et netværk, hvor ambassadørerne får inspiration til deres arbejde – første netværksmøde er den 12. oktober kl. 19.00
Hvordan rekruttere?Lokalrådene vil drøfte det på deres næste møde, og hvert medlem vil sprede nyheden samt opfordre personer til at deltage.

Pressen:
artikler i de lokale blade ultimo august
Artikel i september evt. med interview med person, der gerne vil være ambassadør
På Vestmøn har man i forbindelse med informationsmøderne og de øvrige aktiviteter til VEST-MØN-MESSE fortalt om ambassadørkorpset, og allerede ved dette møde meldte 5  sig.

På selve messen den 8. oktober 2011 vil der blive etableret flere netværk bl.a. ambassadørnetværk og evt netværk, der kan fortælle historien om, hvorfor man skal være stolt af at være fra Vestmøn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.