“Forår” for landdistrikterne

Det er forår – og det er der også på den måde, at der er ved at blive skabt nye billeder af udkant / provins / storbyer.

Et længe ventet forår, hvor myter bliver punkteret, og nye muligheder dukker op.

Lad os gribe chancen, give slip  på de gamle forestillinger og udnyt de store muligheder, der er for udvikling af lokalområderne.Der sker faktisk så meget, at jeg må sende jer nyhedsbreve lidt oftere i den kommende tid, hvor jeg vil bringe nyheder samt bede jer om at hjælpe med at gøre f.eks, en håndbog om tilflytning bedre – læs længere nede!

unnamed
Jeg vil ikke denne gang skrive om “Udkantsmyten” – men vil bare anbefale den!

http://www.peoplespress.dk/produkt/udkantsmyten.html

Ressourcefyldte lokalområder

Vil du læse mere om dette foredrag så tryk her

At stå i foredragssalen på Ryslinge Højskole og holde foredrag – et sted, hvor mange af vores store kulturskabere også har stået, er noget ganske særligt.

Jeg talte om de store mulighederne for landdistrikterne har nu, hvis vi tør bruge de mulighederne, som fremtiden viser, at den vil give os.
Men det er svært at kunne rumme en så uforudsigelig fremtid med så mange muligheder – og i de situationer kan man tye til gamle folkeeventyr. En tilgang til livet, som Klods Hans vil være berigende. Klods Hans møder verden med åbenhed, og tager imod det, han møder på sin vej – og på den måde får han kone – krone og trone.
(Klods Hans er H.C. Andersens udgave af det gamle folkeeventyr Askeladen)

Sådan så der ikke ud i mandags, da jeg var på Ryslinge –  men da jeg var der i oktober på Landsbyhøjskolen.
nedenfor et lille billede fra “Liv i Fællesskaberne” i Holbæk, hvor jeg første gang holdt noget af foredraget “Resosurcefyldte lokalområder” – her var et par gæster fra Fyn, der syntes, at foredraget også skulle høres på Fyn.

unnamed (1)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.