De fleste i landdistrikterne er i forvejen rigtig gode til at bruge samkørsel. Det intelligente betyder ikke, at man skal være særlig intelligent for at bruge det, men blot at vi får computere til at finde frem til de personer, der måske også skal samme vej.

Intelligent samkørsel = en hjemmeside /en app, der hjælper dig med at få et lift eller tilbyde et lift.

I landdistrikterne har vi særlig brug for at finde frem til nye måder at klare transporten på,  for der bliver længere og længere mellem busserne

 

Kommuner vil droppe busruter på landet

sådan var overskriften i forgårs på DR http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/MidtVest/2014/11/19/101313.htm, og vi må selv finde løsninger, så det fortsat bliver attraktivt at bo og flytte på landet.

Intelligent-Samkørsel-med-tekst--290x300

Intelligent samkørsel kan ikke erstatte busserne og anden kollektiv trafik, men det kan blive et rigtig godt supplement – og jo flere vi er, der bruger intelligent samkørsel, jo bedre bliver det.

Er intelligent samkørsel ikke for dem, der kører på arbejde eller til længere ture?

Det er det også, og gomore.dk blev i starten især brugt af studerende, der skulle hjem på weekend hos forældrene eller besøge venner i en anden større by, men det kan bruges til det hele.

Men du kan bruge intelligent samkørsel til det hele – skal du til sport, fritidsarrangementer, besøge tante Oda i den nærmest by eller i Horsens osv.

Halinspektør Børge: Det er da helt unødvendigt, at parkeringspladsen skal fyldes hver gang, at her er træning – mange af dem kører jo lige bagefter hinanden – både hertil og herfra.

Mona: Hvor har jeg brugt mange timer med at ringe og SMS rundt for at finde ud, hvem der kører og hvem tager hvem med til børnenes fodboldkamp om lørdagen

En anden stor fordel er, at man ikke behøver at spørge hele tiden. Vi er faktisk ikke så gode til at bede om hjælp, og de, der ikke har bil, synes ikke, at de måske kan være det bekendt at blive ved med at spørge. Der er børn og forældre, der sjældent deltager i skolefester o.lign og nogle gange kan det skyldes, at det er et transportproblem .

Er det lovligt og dækker forsikringen?

Ja, er svaret til begge dele. Du er dækket ligesom, når du er passager eller har passagerer med i din bil.

Hvad er fordelene ved intelligent samkørsel?

  • spare penge
  • skåner miljøet
  • styrker dit lokalområde
  • styrker landdistrikterne

Fungerer det bare nu?

ja og nej. Du kan bare tilmelde dig f.eks. gomore.dk via deres hjemmeside – du skal give nogle oplysninger og dig, og din bil, hvis du vil tage passagerer med, og så kan du tilbyde eller efterlyse et lift.

Men der skal jo være andre, der også bruger intelligent samkørsel i dit område – medmindre du bor ud til en større vej – så derfor er det vigtigt, at vi får spredt viden om intelligent samkørsel så meget som muligt.

Jeg var derinde, men så var jeg vist den første fra området, og så lod jeg være. Den sætning har jeg hørt mange gange.  Vi må turde at være den første, tage snakken med de, der kunne være de næste – og så have tålmodighed, og blive ved og ved. Det lykkes, hvis vi vil det.

Når du ser denne tegning eller andet, der fortæller om intelligent samkørsel – så del det – vi skal have det at vide masser af gange – bare se, hvor tit reklamerne sendes i TV.

med gomore

Spørgsmål og kommentarer glæder jeg mig til at læse på mona@landliv.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.