Igennem de sidste par år har Landliv haft projektet: Hvad er der brug for på landet?
Projektet har gjort, at vi har kunnet hjælpe, give sparring, etablere netværk, arrangere events m.m.  gratis. Det har givet resultater, så rygterne om det, er kommet såvidt omkring, at det nu er beskrevet meget kort på livogland.dk
Tak til alle jer, der har været med til at bidrage med brikker til et stort puslespil, for hvad der er brug for på landet er meget komplekst. Igennem nyhedsbrevene forsøger vi, at formidle noget af de erfaringer og viden, om hvad I kan gøre som lokale ildsjæle.
Derudover er der skrevet debatindlæg til Folketingsudvalget for landdistrikter og småøer, samt lavet artikler til aviser m.m. – skal nok linke til dem, når de offentliggøres, hvis jeg får viden om de er bragt. Det er sådan med stof til pressen, der ikke er baseret på en aktuel begivenhed, ved man aldrig, hvornår det bliver optaget. Jeg forsøger at levere det til redaktionerne, når der er en aktuel begivenhed, de har brug for at få uddybet.
Fra http://www.livogland.dk/vidensbase/projekter/brug-paa-landet (læs hele indlægget via linket)

 

Status /erfaringer:

’Hvad er der brug for på landet’ er rettet til dem, der bærer læsset i landsbyerne. De frivillige står ofte alene uden den første starthjælp til at komme i gang med et projekt. De har brug for viden og grundlæggende redskaber til at sætte gang i en udvikling. De redskaber ligger ofte først processen, inden den professionelle landdistriktskoordinator fra kommunen eller landdistriktskonsulenten kommer ind i billedet. Projektet anbefaler derfor, at der fremadrettet også ydes støtte til det usynlige – til de indledende manøvrer og til skabelse af social kapital i lokalområdet – som så derefter kan danne grundlag for synlige resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.