3,5 times kursus meget koncentreret kursus i, hvordan vi skaffer ressourcerne og pengene til vores næste tiltag.

Kurset er ikke bare et traditionelt fundraisingskursus, men I får viden om en række nye måder at skaffe penge på – udover fundraising.

Mona Hvid er underviser og har arbejdet med fonde/puljer siden 1985, og har skrevet et udtal af ansøgninger, så hun ved, hvor faldgrupperne er, og hvad man skal tænke på.

Den første anbefaling:  tænk i mennesker og de ressourcer de kan bidrage med, hvad er det for et liv, som I vil skabe – før I tænker på penge. Rigtig mange gode tiltag kulsejler, fordi man tænker ”problem – løsning – penge”.

Der er ved at opstå helt nye finansieringsformer – også for lokale projekter, det kræver nytænkning, og mod på at turde prøve noget andet.

I får en introduktion til dette nye ”marked” – derefter skal der arbejdes med at gøre det mere konkret, så I har lavet jer en lille opslagshæfte med plads til nyt, inden vi går hjem.

Fundraising er stadig en vigtig del af finansieringsmulighederne, men der er efterhånden uddannet så mange fundraisere, at der virkelig er run på puljer og fonde. Derfor skal I være skarpe på svarene på disse spørgsmål

 

  • Hvad skal I være opmærksomme på, når I udvælger fonde / puljer?
  • Hvordan man læser det med småt om puljen, inden I beslutter jer?
  • Passer jeres ide til det, I har læst?
  • Hvordan målretter I jeres ansøgning?
  • Hvordan man læser sig til, hvad vil fonden/puljen have at vide?
  • Hvordan får I udfordret jeres ansøgning, inden den indsendes?

 

Og så skal der arbejdes!

 

OBS: Vi taler ikke om LAG-ansøgninger denne aften. Det er helt kapitel for sig.