samlet logo MBBL Lokale ambassadører vil øge bosætningen

 

Foreløbig er 12 frivillige fra Lundby, Bårse-Beldringe og Vestmøn ved at kvalificere sig til at indgå i et ambassadørnetværk, som som vil påtage sig en særlig opgave for at medvirke til at flere flytter til deres lokalområde.

 

Boligmarkedet er gået meget i stå, og det er i sådanne tider, at der skal tænkes nyt, for at få flere til at flytte til sit lokaområde. I går blev de første resultater fra en stor undersøgelse om danskernes syn på yderområder, og de viser, at der er rigtig mange, der meget gerne vil flytte dertil eller købe sommerhus – så der er nogle muligheder.

 

Samtidig mener forskerne, at tendensen til at forskellen mellem 2 nabolandsbyer bliver større og større, hvorfor det er en god ide, som Landsbyforum har fået med at sætte bosætningsprojektet i gang, hvor man vil finde metoder til, hvordan de lokale kan medvirke til at øge bosætningen.

 

“Alle er ambassadører for deres lokalområde – igennem den måde vi taler om vores sted på:

“Vi er med til at skabe billedet af, hvordan vores lokalområde opfattes gennem den måde, som vi taler om det på – både når vi mødes i Brugsen, på arbejdspladsen, eller når vi er til fester” siger Mona Hvid, Landliv, konsulent på Landsbyforums bosætningsprojekt.

 

De 12 ambassadører er lige ved at finde frem til, hvad rollen indebærer, og skaffe sig den viden, som der kan være brug for. I det nye år vil der bl.a være en aften sammen med ejendomsmægler Søren Kraneled, der vil fortælle netværket om, hvad ejendomsmæglerne gør, så ambassadørerne kan se, hvad det er de kan hjælpe med, når ejendomsmægleren henviser nogle måske-tilflyttere.

 

For en del bliver drømmen om det gode liv på landet knust, fordi det er svært at blive en del af lokalsamfundet, så “derfor skal vi have fokus på, hvordan vi tager imod vores nye nabo” fortsætter Søren Vissing Nielsen fra Landsbyforums sekretariat.

 

“Når vi kommer lidt længere med vores arbejde, håber vi på at få et rigtig godt samarbejde med andre i lokalområdet, så vi sammen bliver bedre til at tage imod de nye” siger en af ambassadørerne.

 

 

Foreløbig er der 12 i ambassadørenetværket for Lundby, Bårse-Beldiringe og Vestmøn- og der er plads til lidt flere, så er du interesseret så kontakt lokalrådet “men vi får ingen blå ambassadørnummerplade til vores bil” konstaterede en anden ambassadør tørt.

 

 

Hvis du ideer, forslag, kommentarer, så tryk brug kontakt påwww.landliv.dk, eller du kan kontakte dit lokalråd eller Mona Hvid, Landliv, mona@landliv.dk, tlf.: 2126 6566

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.