Nytænkning i landdistriktsudvikling?

Der er sagt og skrevet så meget om landdistriktsudvikling, og nogle steder rykker det, men i det samlede billede af landdistrikterne er alt stort set ved det gamle: Landdistrikterne er en udfordring, for ikke at sige det direkte: et problem, som nogle nostalgiske ildsjæle tror, at man kan holde liv i og få genskabt til Morten Korch idyl.

 

Hvordan får vi vendt billedet så flere kan se, at landdistrikter faktisk kan være en  meget stor ressource, og ikke mindst får ændret selvforståelsen hos de, der bor på landet til at se, at det er her, det sner.

Men det sner ikke, medmindre man ønsker, at det skal sne, og har viljen og energien til at få det til at ske!

 

Forskellen på land og by er: på landet er man selv nødt til at gøre noget, for at der sker noget. I byen kan du bare købe en billet.                    William Houmann, Nyord

 

Dette seminar er afslutningen på projektet: Hvad er der brug for på landet, hvor Landliv i samspil med de lokale aktive, organisationer, erhvervsliv, kommuner, universiteter har lyttet og været aktiv for at få afdækket, hvad er der brug for på landet for at understøtte de lokale frivillige udviklingsarbejde. På denne lørdag vil vi gerne drøfte vores erfaringer med jer, få flere ideer / erfaringer, og ikke mindst: få givet inspiration til jer, så de kan omsættes til praksis  og dermed være med til at skabe nytænkning i landdistriktsudviklingen.

Programmet kommer snart – vi ses den 24. november 2012 kl. 9,30 på Grønt Center, Holeby.

Her bliver også en knap, så det bliver nemt at tilmelde sig.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.