Hvordan informerer vi i vores lokalsamfund?

Informationsmængden er enorm, så vi alle er nødt til at sortere. Informationskanalerne ændrer sig – nye medier kommer til.

Så hvordan får I lokalt sikret informationen til de øvrige i lokalområdet?

Med udgangspunkt i en konkret situation vil vi gerne rejse dette spørgsmål  – for det er et problem i mange lokalområder.

Landliv har netop medvirket ved afvikling af konferencen: Transport på landet. kan vi gøre det anderledes og bedre? og der mødte kun 18 op (det viste sig i løbet af dagen at være en rigtig god størrelse til en konferencen i den form), men vi startede med at reflektere over, hvorfor ikke flere var kommet, hvor vi her kun tager fat i informationsdelen:

– informationer om konferencen var ikke kommet tilstrækkeligt ud. 

Der er sendt pressemeddelelser ud til 21 medier – men kun få har bragt det. Der har derudover været telefonisk kontakt til de større aviser – uden det store resultat.

Der er sendt invitationer til alle lokalrådsformænd i de kommuner, der er direkte med i projektet, men mange har ikke videresendt beskeden til de øvrige medlemmer og på anden måde fået formidlet budskabet lokalt. Formændene bliver mange steder bombarderet med information, og har I fundet metoder, så formanden ikke bliver en stopklods i forhold til information?

At sikre den lokale information er en svær opgave, som der burde udvikles mere på.

Bårse mobiliserede i sidste uge en meget stor del af landsbyen på få dage, da deres skole blev lukningstruet – hvilke metoder brugte de?

 

Kunne vi i fællesskab få en debat og samlet de gode ideer, så vi kan blive bedre til information i lokalsamfundet?

Måske kan vi det ende med et idekatalog?

Kom med forslag, kommentarer ved at trykke på ikonet for Kontakt  – øverst til højre på siden

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.