Aldrig har landdistrikterne haft større mulighed for at udvikle sig, og ophæve de gamle negative fordomme om landdistrikterne.

Men det kræver, at man tør se fremtiden i øjnene og udfordrer sine tankemønstre.

I dette foredrag viser Mona Hvid nogle af de store muligheder, som vi står overfor, hvis vi vil udnytte den teknologiske udvikling og den mentale ændring, der sker i disse år.

Gennem meget konkrete spørgsmål, bliver I som publikum inddraget, så I ikke bare oppe i hovedet, men virkelig kan fornemme, hvor hurtigt den teknologiske udvikling går, og der bliver leget med forestillinger, der gør, at “al den nymodens teknik” kan blive til noget, der kan hjælpe os fremadrettet.

En væsentlig gevinst ved den teknologiske udvikling er, at vi kan ophæve nogle af vores gamle forestillinger om rangordning mellem land og by (center/periferi tankegangen) og udvikle landdistrikterne som et positivt alternativ til byen. En kæmpe gevinst for udvikling af landdistrikterne og ikke mindst erhvervslivet her, hvor de mange mikrovirksomheder har et meget stort og ofte uudnyttet potentiale. Vi bliver jo også lige nødt til at kaste et blik på, hvad der siges om urbanisering, og få set på dette med nye øjne.

I foredraget inddrages selvfølgelig også eksempler fra bogen “UdkantsDanmark” og dele af hvidbogen fra Danmark på Vippen – og dermed også mulighed for at skabe et DK i mere balance.

Et andet sted, hvor der trænger til at blive skabt større balance er at gå fra at være et nummer /en klient/en patient/ kunde/borger til at være et menneske, som styrkes i relationen til andre, og sikrer værdige og engagerede samspil mellem os.

Ligeledes vil I blive præsenteret for nogle af de mange muligheder, der er i deleøkonomi. Vi har tidligere været rigtig dygtige til at dele i landdistrikterne, og nu kan vi bruge den teknologiske udvikling til at genoptage denne disciplin til gavn for os selv, lokalområdet og miljøet.

Deleøkonomi kan blive landdistrikternes redning” Claus Skytte, foredragsholder og forfatter til bogen “Skal vi dele?”

Selvom det er kompliceret stof, så kan Mona få tingene ned i øjenhøjde, så det er til at forstå og hvis tiden er der, også til at få arbejdet med, hvordan man kan omsætte det til praksis lokalt.

 

Og der kommer også et bud på, hvordan man midt i al denne forandring kan bruge Klods Hans.

Hvis du er interesseret, så kontakt Mona Hvid mona@landliv.dk tlf 2126 6566

”Tak for at du var med til at skabe en god dag!!!  Du gjorde en super god og dejlig forstyrrende forskel                                                     Lotte Grove, Holbæk unnamed (1)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.