Transport på landets møde med Movia

Hvordan bliver kollektive trafik til i samspillet mellem Movia, kommuner og borgerne?

Kom til denne inspirationsaften, hvor vi sammen med Movia drøfter, hvordan kollektiv trafik bliver til og hvordan vi kan påvirke processen
Og kom med gode ideer til, hvordan vi kan supplere den kollektive trafik.

Kan den kollektive trafik forbedres uden at det koster flere penge?
Kan vi tænke på i andre løsninger f.eks. samkørsel?

Med oliepriser i himmelflugt og hensynet til miljøet, så må selv bilejere tænke fremad og overveje andre muligheder.

Sandved-Tornemark lokalråd har sammen med lokale aktive fra Vordingborg, Holbæk og Lolland kommune set på de udfordringer, der er med transport på landet.

Mange borgere har opgivet den kollektive trafik, for det er ikke til at finde ud af, og alle historierne om besværlighederne har efterhånden skabt den kollektive trafik på landet et image om at det stort set kun fungerer for skolebørn – “og vi andre må ikke tage med skolebussen”

Borgerne kender ikke mulighederne – og det var en øjenåbner, da en lokal buschauffør holdt møde med et lokalråd – at der var så mange muligheder. Derefter gik lokalrådene ud og spurgte ind til folks viden om muligheder, og de kendte heller ikke mulighederne eller havde opgivet at finde ud af det.

Samtidig opleves en form for magtesløshed, for hvor skal man henvende sig, og hvordan kan man blive hørt, kan ikke forstå logikken ved omlægning af ruter og kan slet ikke forstå, hvorfor ruter bliver nedlagt.

Derfor inviteres alle til møde med Movia den 24. april 2012 kl. 19 i Borup Ris Skolen, Grønbrovej 1, 4262 Sandved. Stedet er næsten i midten af Region Sjælland.

Områdechef Lars Richter, Movia vil deltage i denne dialogaften, hvor vi kan få svar på, hvordan kollektiv trafik bliver til, hvordan informationsssystemerne virker m.m. Aftenen er tænkt som en inspirationsaften, hvor inspirationen går begge veje.

Der kan være spørgsmål, som Lars Richter ikke kan svare på med det samme, men han vil undersøge det, og alle vil få tilsendt svaret efterfølgende.

Deltagelse er gratis – det er ikke nødvendigt med tilmelding, men arrangørene vil blive glade, hvis du vil gå ind på hjemmesiden Transportpaalandet.dk, og trykke på kontakt, og skrive at du kommer – så der bliver brygget nok kaffe.

Samkørsel

I løbet af aftenen vil der også blive introduceret til hvordan vi kan udvikle samkørsel, som et godt supplement til selv altid at køre i egen bil eller tage bussen.

Vil vi allerede denne aften spare på brændstoffet?
så prøv gomore.dk – mødet er oprettet som en event, så meld dig som bilist eller efterlys en lift.

Mona Hvid, Landliv vil være mødeleder: “Hvis vores landdistrikter skal udvikle sig, så skal vi have fundet flere veje til at løse transporten på – så dette møde er ikke alene for de, der nu er afhængige af den kollektive trafik – men kom og lad os inspirere hinanden til at gå nye veje”

Du er meget velkommen til at printe plakaten ud og sætte den op lokalt – ja, vi vil faktisk være meget taknemmelig hvis du gør det.

Plakat m. gomore.dk 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.