Det gode liv på landet for ældre
Alle taler om at tiltrække børnefamilier, men fakta er, at der bliver langt flere seniorer / ældre end børn. Måske skal fokus korrigeres, så lokalområder også gør sig attraktive for ældre borgere – for at flere vil overveje at blive boende eller flytte på landet, når de nærmer sig den 3. alder.
Jamen, der er ingen fremtid i de ældre – vi er nødt til at satse på børnefamilierne for at sikre os liv i vores lokalområder, vil mange indvende.
Det er en helt naturlig holdning, men virkeligheden ser bare anderledes ud.
Billedet taler sit tydelige sprog – det er os over 60, der bliver de fleste, og vi er aktive, er gode forbrugere og har masser af overskud – mange af os i 20-30, måske endda 40 år.
Flere af jer har hørt mig sige det før: Sats mere på seniorerne, for det er dem, der har ressourcerne (både økonomisk og til at gøre lokalområdet aktivt) og mange gerne vil træde ud af hamsterhjulet, og har nu mulighed for at skabe sig det gode liv på landet.
Men jeg har jo ikke fået skrevet om det før nu, hvor Ældresagen har udskrevet en konkurrence
Ældresagens konkurrence
Ældresagen stiller følgende spørgsmål:
Hvordan kan livet på landet gøres bedre?
Hvordan skaber vi liv i landområderne, så man kan blive boende, også når man bliver ældre? Hvordan sikrer vi en god hverdag for ældre på landet med gode muligheder for indkøb, transport og socialt liv?
Du kan læse mere om konkurrencen http://www.aeldresagen.dk/
Konkurrencen løber til den 20.maj kl. 12 – svar skal sendes til:ideer@aeldresagen.dk.
3 niveauer kan gøre en indsats
For at gøre vores landdistrikter attraktive som et godt sted at bo som ældre kan der sættes ind 3 forskellige steder:
- Rammerne – som primært er det politiske niveaus arbejdsområde, men også lidt erhvervslivet:
- Et attraktivt lokalområde, hvor der er mulighed for at bidrage og nyde godt af fællesskabet
- Det personlige niveau – hvordan du investerer dig selv for at skabe en god 3. alder – der for de fleste af os varer omkring 1/3 af vores liv.
Med dette nyhedsbrev vil jeg opfordre til at deltage i konkurrencen, men ikke mindst bidrager til at få sat debatten på dagsordenen – både i lokalområdet, men også gerne på Facebook f.eks. Landdistriktsudvikling https://www.facebook.com/
Derudover vil I få nyhedsbreve i den kommende tid om muligheder for det gode liv på landet i den 3. alder (har i hovedet planlagt en hel stribe, men nu må vi se, hvor mange der kommer – håber at min brækkede ryg snart er groet så meget sammen, at jeg igen kan lave noget)
God weekend og opfindsomhed
Forårshilsen
Mona Hvid