Nyhedsbrev: Intelligent samkørsel

Landliv A/S
Landliv As
Her er plads til 3 mere

Hvem skal have de 3 sidste pladser?

Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt 57 til seminaret: Hvad er der brug for på landet den 27. november på Grønt Center. Der er plads til 3 mere, er der nogen, der er interesseret? Tilmeld: www.landliv.dk/tilmelding
Deltagerlisterne udsendes onsdag eftermiddag.
Der er deltagere fra stort set hele regionen, så det skulle være muligt at finde nogen at køre sammen med. Det skulle være nemt, hvis flere af jer bruger dette link http://gomore.dk/events/338-seminar-nytaenkning-af-landdistrikter-holeby .

Intelligent samkørsel – hvad er det?

En journalist fra København ringede: “Det er godt nok en ædel sag, som I kæmper for. Når man kommer derude fra, hvor man forlænger landet med gulvbrædder, så ved man godt, at det ikke er nemt at gøre noget ved transport på landet!”
Nej ,det er ikke nemt, men så må vi jo tænke anderledes, og kunne starte med at bruge det, vi har på en bedre måde. Vores biler:  gennemsnitligedanske bil kører  knapt en time/dag – dvs. en udnyttelse på ca. 4%

Der sidder ca. 1,2 i hver bil og antallet er faldende!!

I det daglige bruger vi allerede samkørsel, ringer, mailer, sms eller aftaler, når vi mødes i Brugsen, at vi skal køre sammen til et arrangement, møde, ungerne til fodbold osv.
Men vi kan gøre det meget mere, og det kan gøres meget nemmere: Intelligent samkørsel. Her går du ind på en hjemmeside gomore.dk opretter dig et lift eller søger et. Og computere kan mange ting bla. finde frem til den/ dem, du kan køre sammen med. (Der arbejdes på en app til smartphones som forhåbentlig kommer i vinter, så du ikke skal over hjemmesiden på din telefon, men kan gå direkte til en app)
Det er ganske gratis, men det kræver, at vi tør bryde vores vaner, og gør bare noget lidt anderledes. og jo flere af os, der gør det, jo nemmere bliver det.
Intelligent samkørsel kan ikke blot bruges i landdistrikter, men det kan også bruges i byer, der har det modsatte problem: at trafikken er for tæt. Bergen, der er en millionby, der ligger nede i en dal, er ved at blive kvalt i bil-os, er ved at starte et stort og ambitiøst samkørselsprojekt. – lad os starte stille og roligt uden de store investeringer.

Men det kræver at flere kender det

På udenlandske hjemmesider, der organiserer samkørsel, går det bar stærkt, fra der efterlyses til der kommet et bud – så vi skal være flere der kender det og bruger det.

Konkurrence: Hvordan gør vi intelligent samkørsel mere kendt?

Skriv dine ideer skæve, selvfølgeligheder, skøre, sjove, almindelige ideer – , og din mail adresse nedenfor i kommentarfeltet, så deltager du om bl.a. 4 gavekort til Mini-cruise Kiel – Gøteborg til 2 personerDu kan komme med et eller flere ideer til et eller flere af disse spørgsmål:

A: Forslag til slogans til intelligent samkørsel

B: Ideer til, hvordan man gør intelligent samkørsel kendt – hvem skal det fortælles til, og hvordan?

C: Hvad kan du gøre for at gøre intelligent samkørsel til en del af din hverdag?

Du behøver som sagt ikke svare på alle spørgsmål, men vi har i den grad brug for gode ideer, og at vi er mange, der begynder at tænke og tale og handle “intelligent”
Forslag kan afleveres på Landlivs seminar den 24. november eller skrives her http://www.transportpaalandet.dk/hvad-er-samkorsel/hvordan-gor-vi-samkorsel-kendt/

Konkurrencen slutter den 26. november kl. 12, hvorefter vinderne får besked, og I kan læse alle forslag på www.transportpaalandet.dk

men vi vil fortsat gerne have flere gode ideer!

Start med at prøve det f.eks. hvis du skal med til seminaret den 24. november http://gomore.dk/events/338-seminar-nytaenkning-af-landdistrikter-holeby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.